Biodata Khairul Hafiz Jantan. Pemegang Rekod 100m Malaysia
Inilah yang dinamakan anak jantan. Betul-betul jantan apabila dilepaskan di lapangan. Sepantas kilat dan meluncur laju ke garisan penamat. Khairul Hafiz Jantan
Beliau telah berjaya mengangkat nama bumi Melaka apabila negeri tersebut terus melahirkan pelapis kepada barisan pelari pecut negara Malaysia.
Yang mengejutkan rekod Malaysia Watson Nyambek dari Sarawak yang telah bertahan 18 tahun lamanya telah berjaya dipecahkan oleh Khairul Hafiz Jantan dalam acara 100m semasa berlangsung olahraga Sukma Sarawak 2016.
Tahniah Berita Semasa ucapkan kepada anda. Umur masih muda remaja. Masih banyak yang boleh digilap lagi dan dicapai pada masa akan datang. Tidak mustahil bakal menjadi jaguh Asia suatu masa kelak.
Terbaru beliau baru sahaja menang pingat emas 100 m di acara Sukan Sea 2017 sekaligus diangkat sebagai pelari terpantas di Asia Tenggara. Tahniah.
Semak Biodata Khairul Hafiz Jantan
Nama Penuh : Khairul Hafiz bin Jantan
Tarikh lahir : 22 Julai 1998
Negeri Kelahiran : Melaka
Alamat rumah : akan dikemaskini
Warganegara : Malaysia
Bangsa : Melayu
Agama : Agama Islam
Nama teman wanita aka makwe : Tidak diketahui
Tarikh lahir : 22 Julai 1998
Negeri Kelahiran : Melaka
Alamat rumah : akan dikemaskini
Warganegara : Malaysia
Bangsa : Melayu
Agama : Agama Islam
Nama teman wanita aka makwe : Tidak diketahui
Nama bapa : Jantan
Nama ibu : Akan dikemaskini
Nama ibu : Akan dikemaskini
Sekolah Rendah : Sekolah Kebangsaan Datuk Demang Hussain Bukit Katil Melaka
Sekolah Menengah :
Sekolah Menengah :
- SMK Bukit Baru Melaka
- Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Kota Melaka – sekolah sukan
- Sekolah Sukan Bandar Penawar Johor Bahru
Pencapaian Terbaik :
- Pemegang rekod Malaysia bagi 100 m (10.18 saat)
- Pemegang rekod kejohanan Sukma Malaysia pada edisi 2016 bagi 4x100m
- Pingat emas Sukma Sarawak 2016 bagi 100m
- Pingat emas Sukma Sarawak 2016 bagi 4x100m
- Pingat emas Sukan SEA 2017 bagi 100m
Video aksi larian pecut Khairul Hafiz Jantan bagi 100m dan 4x100m dikongsikan di bawah ini:
No comments:
Post a Comment